01 aug 2020 - Avocaţi

Acuzatii grave la Spitalul Judetean Arad. Un pacient cu AVC a ramas paralizat din cauza medicilor care l-au ignorat ore in sir

Un barbat de 78 de ani a fost externat dupa doua saptamani din Spitalul Judestean Arad, pe jumatate paralizat. Pacientul suferise un AVC si a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente unde a fost ignorat timp de opt ore. Intr-un final, a fost mutat intr-un salon, unde a fost abandonat alte 16 ore. In tot acest timp, bolnavul nu a primit nici macar apa sau mancare desi suferea de diabet. Situatia a fost facuta publica de fiul sau, avocat, care vrea acum sa depune o plangere penala.

,,Tatal meu, in varsta de 78 de ani, a ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe brate si in carucior cu rotile, pentru ca a paralizat partial. In ziua in care a suferit AVC, a ajuns la UPU in jurul orei 15,00, unde i-au facut un examen la computerul tomograf. Au stabilit ca intr-adevar a suferit un AVC, dar l-au pus pe un scaun si l-au aruncat intr-un colt jos la UPU. Pana noaptea, la ora 23.30, nu l-a mai bagat nimeni in seama. L-au tinut nemancat si fara tratament, desi este si diabetic si suferise un AVC", a declarat Alexandru Nistor. ,,Se stie ca in cazul unui accident vascular cerebral este esential sa se intervina cu tratament in cateva ore, pentru a se evita sechelele neurologice. In schimb, l-au dus la o clinica privata unde l-au inchis intr-o camera pana a doua zi la ora 15.00, cand i-a venit testul COVID-19 negativ. Acolo, aceeasi poveste, fara mancare si fara tratament medical", a mai spus acesta. Nu este un caz singular. In urma cu doua zile, o femeie insarcinata in luna a saptea si fatul ei au murit, tot din cauza doctorilor de aici, sustin unii medici din Timisoara, care sunt de parere ca mama si copilul puteau fi salvati, daca femeia ar fi fost intubata. Cazul este anchetat acum, atat de DSP cat si de procurori, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. De asemenea, managerul spitalului, Florina Ionescu, a cerut o ancheta interna. ,,Mi-e greu sa cred ca sunt sabotata din interior, o sa analizam ce se intampla in comitetul director, voi cere si directorului medical explicatii legate de ceea ce se intampla in acest moment in spital. Treaba mea este sa asigur medicilor conditii optime pentru desfasurarea actului medical. Eu nu pot sa ma implic in derularea actului medical doar in momentul in care apar erori de acest gen. Pot interveni cu anchete interne si cu aplicarea sanctiunilor care se impun. Directorul medical are in subordine toti medicii si sefii de sectii, este si presedintele Consiliului Medical si normal ca are si atributia de a se implica in gestionarea cazurilor critice si de a le coordona", a spus Florina Ionescu, noul director al Spitalului Judetean din Arad.

Sursa : www.mediafax.ro