23 apr 2020 - Avocaţi

A apărut tabloul executorilor judecătoreşti pe 2020. Cum poţi contacta online un avocat, notar sau executor

Autor: Eduard Popescu

Peste 800 de executori judecătoreşti, dispuşi în cele 15 camere de pe lânga Curţile de Apel din mai multe oraşe din România, se regăsesc în tabloul executorilor judecătoreşti pentru anul 2020, publicat recent în Monitorul Oficial. Dacă vrei să apelezi la serviciile a diverşi profesionişti precum avocaţi, notari sau executori, să ştii că poţi consulta online listele publicate de corpurile profesionale din care aceştia fac parte. Şi cum în ultima perioadă tot mai multe persoane practică în mod ilegal servicii de consultanţă, e recomandat să-i verifici pe cei cu care vrei să colaborezi.

Hotărârea Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti (UNEJ) nr. 8/2020 a apărut miercuri în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 326.

Documentul cuprinde 862 de membri dispuşi în cele 15 camere de pe lânga Curţile de Apel din următoarele oraşe ale ţării: Alba Iulia, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

De asemenea, tabloul executorilor judecătoreşti poate fi accesat şi online, pe site-ul UNEJ

De altfel, pentru fiecare profesie juridică (şi nu numai), există un tablou al profesioniştilor (profesii liberale) pe care orice persoană interesată îl poate accesa online, direct de pe telefonul sau laptopul propriu.

Iată, concret, unde pot fi găsiţi specialiştii din domeniul juridic:

- avocaţi (membri ai Uniunii Naţionale a Barourilor din România) - aici;

- notari (membri ai Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România) - aici;

- executori judecătoreşti (membri ai Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti) - aici;

- mediatori autorizaţi - aici;

- experţi judiciari - aici.

Recent, UNBR a avertizat că tot mai multe persoane caută să profite de starea de urgenţă şi de faptul că serviciile de consultanţă s-au mutat în mediul online. Uniunea avertiza că va avea toleranţă zero faţă de cei care practică fără drept profesia de avocat, prin oferta de consultanţă juridică promovată în special în mediul online. Detalii suplimentare, aici