09 apr 2019 - Opinii

Profetie despre Mircea Negulescu

Fostul procuror Mircea Negulescu (foto) va merge “la paradit” fosti colegi, ca sa sa scape de zecile de dosare penale in care este vizat. Profetia ii apartine cunoscutului avocat Gheorghe Piperea.

Acesta considera ca Mircea Negulescu va colabora cu procurorii de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie astfel incat sa obtina o reducere a pedepsei in cazurile sale. “Multe chestii dl Portocala stie”, arata avocatul Gheorghe Piperea.

Pe de alta parte, Piperea se refera si la situatia judecatoarei

Mariana Moncea de la Tribunalul Bucuresti, cunoscuta din dosarul de insolventa a postului Realitatea TV. Mai exact, avocatul comenteaza mentinerea de catre ICCJ a sanctiunii disciplinare pe care aceasta a primit-o, de suspendare din magistratura pe o perioada de 3 luni.

Iata comentariul avocatului Gheorghe Piperea postat pe pagina sa de Facebook:

“Procuroul Negulescu, zis si Portocala, absolventul de drept la o facultate particulara de arta, venit in DNA Ploiesti printr-un simplu interviu de verificare a limbajului corporal, a fost definitiv exclus din profesie. Individul zice ca o sa mearga la CEDO. Eu, mai degraba, cred ca o sa mearga la paradit fost colegi, ca sa scape de zecile de dosare penale care i s-au pregatit, sau macar sa isi obtina o reducere a pedespei. Multe chestii dl Porocala stie. In plus, cei care, pe (ne)drept au fost condamnati in dosarele care au atras excluderea din magistratura a lui Portocala vor putea cere revizuirea condamnarii. Vor fi si alti 'penali' scosi bazma penala de idiotii care au conceput si dus lupta anti-coruptie cu astfel de 'valori'.

Ce a ramas un pic cam prea blurat de agitatia cu Augustine Lazaire (je ne suis pas A.L.; pas du tout) este faptul ca judecatorul-sindic din dosarul irealitatea tv este, in sfarsit, in masura sa isi execute pedeapsa disciplinara de suspendare pe termen de 6 luni din profesie. Decizia de anul trecut a CSM fusese contestata in justitie de zisul judecator sindic, pe timpul judecarii contestatiei fiindu-i permis sa isi exercite nestingherit profesia. E, aceasta contestatie a fost respinsa definitiv de ICCJ, saptamana trecuta. De remarcat ca zisul condamnat disciplinar definitiv a si facut un ultim maret act de justitie, cand inca era contestatar al deciziei de suspendare din magistratura - a confirmat, prin ianuarie 2019, planul de reorganizare al irealitatii tv (plan conceput acum 7 ani, apropo). Numai ca, intre timp, Curtea de apel Bucuresti a infirmat acest plan, dispunand falimentul irealitatii tv. De aici concluzia ca vor mai fi sanctiuni disciplinare, poate chiar mai severe. Plus urmarirea penala in dosarul disjuns din fostul 'mare' dosar de coruptie Realitatea tv. Acum, acest dosar penala este pe rolul SIIJ. Sa vedem cine lupta in continuare pentru asemenea magistrati 'independenti', prin solicitari furibunde de desfiintare a SIIJ.

Daca cele doua cazuri nu sunt memento mori pentru cei tentati la astfel de acte de 'independenta', atunci ce altceva ar mai putea fi?”

Sursa : www.juri.ro