09 ian 2020 - Opinii

EDITORIAL. Declaraţia la mişto a lui Dincă. Monstrul din Caracal va fi trimis în judecată!

Autor: Adina Anghelescu Stancu

Cazul Caracal. Iată unde s-a ajuns. Nici avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obârsanu nu cred in varianta spusă acum de Gheorghe Dincă, darămite anchetatorii. Darămite oricine altcineva. Sau poate, or fi unii care cred. Şi nu m-ar mira.

Gheorghe Dincă a ajuns, acum, pe final de anchetă, să facă mişto. Cu toate scremerile lui prin care a încercat să inducă în eroare, pe ultimii metri, anchetatorii, avocaţii şi opinia publică, orice o fi sperat el nu se va confirma. Va fi trimis în judecată. Aşa cum am spus public, de la începutul acestui an. Dincă va fi trimis faţa instanţei pentru cele două omoruri calificate, pentru trafic de persoane şi profanare de cadavru. Chiar dacă ar fi vrut să scape de una dintre crime. Chiar proşti nu sunt nici procurorii DICOT.

Dincă a stat destulă vreme în faţa televizorului şi a început să facă scenarii. Mai grav este că probabilitatea de a-şi prosti propriul avocat e foarte mare. Poate că avocatul lui o fi crezut ultima variantă a lui Dincă şi l-a sfătuit să facă cererea de reaudiere. Poate nu a crezut, dar nu avea cum să se opună ultimei manevre plănuite de Dincă. Sau poate chiar avocatul i-a dat această idee. Nu avem de unde şti. Confidenţialitatea dintre avocat şi clientul lui nu poate fi încălcată. 

În faţa procurorilor, la DIICOT, monstrul din Caracal a declarat că a plantat oasele de la lizieră. Când? Că el era arestat şi, după ce s-a sucit cu aruncarea cadavrului Luizei Melencu în Dunăre, i-a dus pe anchetatori la oasele de la lizieră. Dacă nu el le-a dus, atunci cum deţia unde sunt oasele, punct ochit, punct lovit?

În altă ordine de idei, avocatul Tonel Pop continuă să facă vraişte creierele oamenilor. A declarat în spaţiul public, după ieşirea de la audierea lui Dincă din data de 9.01.2020, că la dosar nu există nicio probă că fetele au fost omorâte, că în cazul Alexandrei Măceşanu nu există decât “un pic de AND scos din cinci dinţi” şi că nu sunt dovezi decât că fetele au fost răpite. Dosarul va ajunge în instanţă. Toată lumea va putea afla care sunt dovezile. Probele. Şi ele sunt destule. Care au condus către o singură variantă şi către asasin, fără alte complicităţi decât cea cu Risipiţeanu şi violarea şi de către acesta a Luizei Melencu. Eu cred, în continuare, că Dincă este asasinul celor două fete, după ce le-a maltratat înfiorător. Chiar el a făcut aceste mărturisiri. Că acuma s-a sucit…treaba lui. Are acest drept. Să mintă până nu mai poate. Până îi cad fălcile. În lume sunt grămezi de criminali care joacă alba-neagra cu recunoaşterea, iar alţii nu recunosc nici pe patul de moarte.

Dincă susţine că Luiza a plecat de la el în viaţă. Avocatul lui Dincă  spune că el nu vrea să zică mai nimic. “Dincă dă o declaraţie diametral opusă. Că nu a omorât-o pe Luiza şi că a plecat de la el în viaţă… Are dreptul să dea câte declaraţii consider...”, a spus av. Lasconschi în faţa jurnaliştilor aflaţi la sediul DIICOT.

Acuma, tot apar tot felul de analişti şi jurişti pe la televiziuni, cărora le place să se afle în treabă, care continuă să susţină public că fetele ar fi în viaţă, dând speranţe - deşarte zic eu, familiilor celor două victime ale lui Dincă. Alţii zic că Dincă nu a lucrat singur, că procurorii ar trebui să fie atenţi la ceea ce a declarat Dincă ultima oară. Eu nu cred aşa ceva. Nu cred pentru că dovezile care ştiu că se află la dosar reprezintă un suport consistent în susţinerea acuzaţiilor care i se aduc acestui psihopat sexual. Vom vedea dacă eu sunt cea care se înşeală în cele din urmă.

Mă deranjează, însă, altceva. Manipularea care ţine opinia publică încordată numai şi numai pe acest caz. Cazul Caracal captează total ecranele şi presa on line. Pare că timpul s-a oprit la Caracal. Şi că nimic nu mai este la fel de important. Şi totuşi, există pericole care ne pun în primejdie viaţa la fiecare pas, prin modul dezastruos în care se iau decizii, există mizerie, multă mizerie, există o infrastructură vai de mama ei, spitale cu mari probleme care afectează munca medicilor şi, automat şi viaţa pacienţilor, există un război rece între puterea susţinută de la Cotroceni cu toată ardoarea şi opoziţia flască după ultimele şuturi primite, există imprumuturi ale României care vor face din două generaţii  sclavi ai acestor imense datorii, există sărăcie şi un sistem de educaţie care aduce din ce în ce mai puţină plusvaloare socială. Există, oameni buni, viaţă şi după Caracal!

Cazul Caracal este emblematic pentru percepţia colectivă şi ce înseamnă ea pentru viitorul acestei ţări. Cei care trebuie să schimbe ceva în ţara asta reduc totul la vorbe. Reformele sunt doar de faţadă, dar noi mergem mai departe. Tot pe burtă, ca şi cum am trăi în tranşee. Şi totul porneşte de la legi şi de la cei care le aplică. În timp ce alţii, prin preajma noastră, au preocupări majore, pentru noi contează doar show-ul Caracal, înjurăturile aduse instituţiilor statului. Pe scurt, toată lumea e idioată, toţi sunt cretini…Că aşa zic unii, deştepţii naţiunii, de dimineaţă până noaptea târziu, şi noi, restul, trebuie să ne conformăm că altfel o încasăm. Într-o formă sau alta. Iată cum, picătură cu picătură, ajungerăm o ţară mâncată de ură. Care respiră anormal, prin ecrane, odată cu cazul Caracal. Şoc şi groază. Restul nu mai contează.