17 sep 2018 - Opinii

Ce anume apara Justitia? Statul represiv? Puterea economica abuziva? Monopolurile si privilegiile celor care stau la butoane?

Ministrul roman al Justitiei, dl Tudorel Toader, a declarat ca “lumea a inceput sa vada” ca Justitia nu apara drepturile si libertatile fundamentale ale cetateanului.

Mesajul este tulburator. Daca este asa cum spune Ministrul Justitiei, atunci ce anume apara Justitia? Statul represiv? Puterea economica abuziva? Monopolurile si privilegiile celor care stau la butoane?

Cum sa interpreteze omul de rand (care nu este vanatul suprem sau captura ultima a “sportivilor” sistemului, asa cum este un oarecare presedinte de camera parlamentara) o astfel de declaratie? Ce incredere sa mai aiba consumatorii in produsele unui sistem judiciar intoxicat cu seminariile bancare de la Sinaia, finantate si sustinute de bancherii parati in procese privind clauzele abuzive si practicile inselatoare?

 

Pacat ca lumea uita frecvent ceea ce spune (cu oarecare doza de ipocrizie) Constitutia, ca Statul roman pune la baza organizarii si functionarii sale valoarea suprema a Dreptatii. De aceea, zisa valoare cam umbla cu capul spart in acesti ultimi 4 ani de cand magistratii sunt tinuti sub presiune de magistrati cu dosare penale deschise din oficiu (si, din cand in cand, de banca centrala, avocatul de ultima instanta al bancilor centrale).

Sursa: Facebook

Sursa : www.juri.ro