08 mar 2019 - Opinii

Anunt despre Kovesi: “Nu e bine deloc!”

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie Laura Kovesi (foto) nu mai are cale de intorcere, sansele sa scape de inchisoare fiind mici. Laura Kovesi este tot mai aproape de puscarie, iar viitorul pentru ea nu suna bine deloc. Previziunea ii apartine cunoscutului avocat Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD.

Aurelian Pavelescu a comentat declaratiile facute de Kovesi joi seara, 7 martie 2019, dupa ce a iesit de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) unde a fost citata in dosarul in care este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, ocazie cu care a aflat ca a fost pusa sub urmarire penala pentru grup infractional organizat intr-un nou dosar. Pavelescu sustine ca Laura Kovesi a vorbit fix ca “penalii” care erau anchetati de DNA, diferenta majora fiind ca ea a plecat libera acasa.

De asmenea, avocatul Pavelescu ii transmite Laurei Kovesi

ca spre deosebire de persoanele anchetate de DNA-ul pe care il conducea, ea va avea parte de un tratament corect, probele administrate in dosarele sale nefiind falsificate, iar denuntatorii nefiind unii mincinosi. “E dincolo de dubiu ca procurorii care o ancheteaza nu se pot juca cu probatiunea in cazul ei, in conditiile in care toata oastea lui Soros o apara!”, considera Pavelescu.

Prezentam comentariul avocatului Aurelian Pavelescu privind cazul Kovesi, postat pe pagina sa de Facebook:

“Laura Codruta Kovesi – din ce in ce mai aproape de puscarie!

Laura Codruta Kovesi a vorbit astazi ca toti 'penalii' pe care i-a hacuit cu vitejie ani si ani: ca este nevinovata!

Diferenta este, totusi, foarte mare: a plecat libera acasa! Cei pe care ii ancheta DNA-ul tot asa, 'nevinovati', mergeau direct la beciul domnesc, in uralele natiunii isterizate. Ei nu mai puteau sa spuna ca sunt 'nevinovati', ci doar avocatii lor!

Mai este o diferenta, tot foarte mare. Probele administrate in dosarele Kovesi nu sunt falsificate si nici denuntatorii nu sunt mincinosi - exista deja confirmari prin probe concrete si indubitabile.

Un alt nerusinat, Augustin Zagrean, un fost jurist de Cooperativa Agricola pe timpul lui Ceausescu si dictat de Basescu Presedinte al Curtii Constitutionale – o sluga a sistemului represiv - a spus ca Kovesi este supusa la tortura, fiind cercetata astfel. Pai, da, la voi, ceea ce la altii era divin, este tortura. Nici prin cap nu va trecea voua, tortionarilor, ca veti fi si voi anchetati. Nea Zagrene, si tortionarul Visinescu spunea ca e torturat acum de justitie, dupa ce in anii 50 a omorat oameni la propriu si i-a torturat cumplit in inchisori, una dintre victime fiind Corneliu Coposu.

Acuzata de acum in doua dosare, Kovesi are sanse putine sa mai scape de puscarie. E dincolo de dubiu ca procurorii care o ancheteaza nu se pot juca cu probatiunea in cazul ei, in conditiile in care toata oastea lui Soros o apara! Iata, spre pilda, in cazul dosarelor lui Onea si Negulescu Portocala de la Ploiesti, crede cineva ca acestia ar fi facut abuzurile uriase fara sa stie Kovesi? I-am auzit chiar pe ei vorbind despre Kovesi ca aviza tot ceea ce faceau.

Suntem la punctul de unde nu mai poate exista intoarcere pentru Kovesi. Daca ar fi putut sa negocieze ceva, ar fi facut-o pana acum. Ca avocat empatizez cu temerile ei, dar, cand auzi ca zece avocati au intrat astazi in biroul unde i-a fost adusa la cunostinta noua acuzatie pentru a sustine acuzatia, nu e bine, nu e bine deloc!"

Sursa : www.juri.ro