03 dec 2018 - Jurisprudenţa România

Cristian Boureanu scapa de masuri preventive la mai bine de un an de la scandalul de proportii cu politistii

Fostul deputat Crisian Boureanu a fost scos de sub rigorile oricărei măsuri preventive în dosarul în care este judecat pentru ultraj, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au revocat, pe 29 noiembrie, controlul judiciar, decizia fiind definitivă.

,,Revoca masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, prin incheierea de sedinta pronuntata la data de 2.08.2017 de Judecatoria sector 1 Bucuresti ramasa definitiva prin incheierea nr. 730/C/11.08.2017 a Tribunalului Bucuresti. Definitiva", au scris judecatorii in minuta deciziei.

Pe 29 noiembrie, fostul parlamentar a fost audiat in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, unde procesul se afla in faza de apel. Cristian Boureanu - condamnat pe o pedeapsa de doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare - s-a declarat nevinovat si a povestit in fata instantei momentele de dinainte si dupa conflictul cu politistul rutier.

,,Am intrebat de ce am fost opriti si de ce vin la mine si doi politisti mi-au spus <>. A urmat un schimb de replici, am intrebat de ce ma legitimeaza pe mine, si nu pe sofer, sa imi spuna motivul opririi vazand ca vorbeste anormal si ca ma acuza de niste lucuri pe care nu le facusem", a precizat Cristian Boureanu.

Ulterior, acesta a explicat ca s-a legitimat in fata echipajului de politie, dar pe de alta parte a recunoscut in acelasi timp ca a folosit expresii jignitoare la adresa acestora ca urmare a faptului ca a fost provocat, era in stare de ebrietate, iar agentii de politie ar fi lovit-o pe iubita lui care se afla in autoturism si filma intreg evenimentul.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 l-au condamnat la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu in dosarul in care acesta este acuzat de ultraj. Judecatorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dinca, pentru marturie mincinoasa. Judecatorii l-au mai obligat pe Cristian Boureanu sa ii plateasca lui Andrei Ovidiu, politistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit in noaptea in care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.

Sursa : www.mediafax.ro