Viorica Dancila se intalneste astazi cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles. Temele de discutie, anuntate

Executivul a confirmat, luni într-un comunicat, că premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 9-10 iulie, ocazie cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul roman va avea discutii cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Gunther Oettinger, comisar european pentru buget si resurse umane si cu Corina Cretu, comisar european pentru politica regionala.

,,Vizita la Bruxelles urmareste intensificarea dialogului Guvernului Romaniei cu institutiile europene, in perspectiva preluarii de catre tara noastra a presedintiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019", precizeaza Guvern, in comunicatul de presa remis MEDIAFAX.

Dancila ii va reasigura pe oficialii europeni ca autoritatile romani au un angajament ferm de a avea un mandat de succes, iar obiectivul Romaniei deste de ,,a contribui, de o maniera constructiva, la definirea si promovarea interesului comun european, la asigurarea unitatii si coeziunii intre statele membre, precum si la reapropierea cetatenilor de Uniunea Europeana".

In cadrul vizitei premierul Dancila, vor fi abordate si aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune si politica agricola comuna.

Informatia ca Viorica Dancila va avea o intrevedere, marti, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a aparut prima oara pe site-ul CE unde a fost publicat programul oficialului european.

Sursa : www.mediafax.ro