Uniunea Europeana a lansat o investigatie asupra activitatilor gigantului Amazon/ De ce este suspectata compania americana

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, iniţierea unei investigaţii care vizează compania de comerţ online americană Amazon, suspectată de încălcarea reglementărilor Uniunii Europene în domeniul concurenţei, informează cotidianul Le Monde.

"Am decis sa examinez foarte atent practicile comerciale ale companiei Amazon, dublul rol practicat, de platforma de vanzari si de firma de vanzari in detaliu; vom verifica daca aceasta companie respecta reglementarile europene in materie de concurenta", a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Competitie.

Grupul Amazon este suspectat ca utilizeaza datele transmise de firmele care efectueaza comert in detaliu pe platforma online.

Margrethe Vestager, care a dispus deja anchete asupra companiilor americane Apple, Facebook si Google, a fost criticata dur de presedintele SUA, Donald Trump, care a acuzat-o ca uraste Statele Unite.

"Cooperam deplin in investigatie", a transmis compania Amazon, conform Agentiei France-Presse (AFP).

Sursa : www.mediafax.ro