Un nou control MCV in Romania. Cand incepe Comisia Europeana verificarile

Comisia Europeană derulează un nou control în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare (MCV) ce va avea loc în România, ce va avea loc în perioada 25-27 iunie.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a fost desemnat sa faca parte din Comisia MCV, care va pregati materialul pe care il va prezenta Comisiei Europene (CE).

"De la Ministerul Justitiei am primit o scrisoare pentru a desemna o persoana de contact si evident, de a formula o serie de considerente in perspectiva misiunii care urmeaza sa vina de la Comisia Europeana pe partea de MCV, la sfarsitul lunii iunie. Domnul senator Robert Cazanciuc este desemnat din partea Senatului, avand in vedere ca dansul conduce si Comisia juridica", a declarat la finele lunii mai, in Parlament presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

In scrisoarea trimisa de ministrul Justitiei conducerii Senatului, acesta anunta controlul CE in cadrul MCV din perioada 25-27 iunie si solicita ajutorul Parlamentului pentru pregatirea misiunii de evaluare. Tudorel Toader reaminteste de legile justitiei si de modificarile Codului penal si ale Codului de procedura penala.

Sursa : www.mediafax.ro