Teodorovici, despre intalnirea dintre Dancila si Juncker: Ca presedinte al Comisiei Europene trebuie sa tii cont de ceea ce iti spune premierul Romaniei

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, că o posibilă întâlnire în cursul acestei zile între Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi premierul Viorica Dăncilă este importantă, în contexul în care aseară cei doi au ratat întâlnirea de la Aeroportul Băneasa.

,,Este foarte importanta aceasta discutie, pentru ca la un asemenea nivel se transmit mesaje foarte importante si, inca o data, vorbesti cu un oficial al Guvernului, prim-ministrul. Este clar ca trebuie sa tii cont de ceea ce ti se spune ca si presedinte al Comisiei. (...) Trebuie sa fie mai dese astfel de intalniri si la nivel de premier cu presedintele al Comisiei, comisar, ministri, chiar daca lucrurile sunt pe final de mandate si am vazut chiar afirmatii nocive vizavi chiar de Romania. Domnul comisar Oettinger spunea ca Romania, Polonia si nu stiu ce alte state din interior distrug proiectul european", a precizat Teodorovici, in cadrul unor declaratii de presa, facute la Summitul celor Trei Mari.

,,Chiar am avut o pozitie foarte ferma la nivel european, printre comisari, pentru ca nu mi se pare normal ca un comisar sa aiba fata de un stat membru o astfel de apreciere, mai ales ca Romania este o tara cu cea mai inalta favorabilitate pro-UE si pro-proiectelor europene. Adica sunt afirmatii intr-un context politic: final de mandate, noi alegeri la nivel de comisari, dar nu este corect pentru noi ca tara", a adaugat Teodorovici.

Premierul Viorica Dancila s-a intalnit marti, la Aeroportul Baneasa, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dupa ce luni cei doi oficiali au ratat intrevederea. Mai exact, premierul Viorica Dancila s-a intalnit, in jurul orei 12:30, cu presedintele Comisiei Europene, acesta din urma parasind Romania dupa ce a fost prezent la Summit-ul Initiativei celor Trei Mari.

Discutiile vin in contextul in care luni cei doi oficiali nu s-au mai intalnit pe aeroport, desi era stabilita o scurta intrevedere. Guvernul a explicat ulterior ca avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar si ca ofiterii SPP au preluat coloana de la scara avionului si au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX ca Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecarii de pe aeroport si ca protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizarii aeronavei.

Sursa : www.mediafax.ro