Seminar pe Directiva privind prezumtia de nevinovatie

Centrul Roman de Politici Europene ii invita pe avocati in 11 iulie, de la 10.00 la 15.30, la Golden Tulip Victoriei Bucuresti, la un seminar de lucru in cadrul caruia va fi dezbatut stadiul implementarii Directivei (UE) 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale.

Seminarul este organizat in contextul implementarii proiectului „Consolidarea dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale – PRESENT”, impreuna cu alti patru parteneri de proiect ai urmatoarelor state membre: Austria, Bulgaria, Portugalia si Slovacia.

Obiectivul general al proiectului este acela de a

analiza gradul de implementare al Directivei (UE) 2016/343 la nivel national (nivel juridic si organizational) prin efectuarea unei cercetari aprofundate a transpunerii acestei Directive in legislatia nationala cat si cresterea gradului de constientizare a directivelor europene cat cat si a necesitatii transpunerii acestora in legislatia nationala: “Prin intermediul organizarii acestui seminar, ne propunem inclusiv informarea actualei generatii de stagiari/tineri absolventi ai Baroului Bucuresti despre directivele Uniunii Europene si aplicabilitatea acestora in legislatia nationala. Costurile de transport si cazare vor fi asigurate pentru participantii care se deplaseaza din afara orasului. Seminarul este gratuit. Participantii vor avea ocazia sa participe la o conferinta juridica internationala, care va avea loc in decursul lunii noiembrie 2019, in Portugalia. Toate costurile aferente participarii la aceasta conferinta vor fi acoperite de catre organizatia noastra. Adeverinte/certificate de participare la seminar vor fi emise de catre organizatia gazda, Centrul Roman de Politici Europene. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la: ruxandra.popescu@crpe.ro, telefon: +40724369744”.

Agenda evenimentului

Sursa : www.juri.ro