Rovana Plumb avertizeaza Comisia Europeana sa fie prudenta in declaratiile legate de Codul administrativ

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat, marţi, că reprezentanţii Comisiei Europene (CE) ar trebui să fie prudenţi în declaraţiile pe care le fac referitoare la legislaţia naţională care vizează modificarea Codului administrativ, deoarece proiectul nu este încă finalizat în Parlament.

Declaratiile ministrului vin in contextul in care in presa a aparut un avertisment al Comisiei Europene in legatura cu propunerile de modificare in Parlament la Codul administrativ, care, sustin oficialii europeni ar pune in pericol procesul de profesionalizare al functionarilor publici. CE reaminteste si ca Romania si-a luat angajamente in acest sens, iar neindeplinirea acestor ar putea duce la suspendarea platilor fondurilor europene, suma de 553,19 milioane de euro alocata pentru perioada 2014-2020.

"Invit Comisia Europeana sa fie prudenta in ceea ce priveste o astfel de afirmatie, deorece Codul administrativ nu este inca finalizat. Romania intotdeauna si-a respectat angajamentele si le va respecta. (...) Cred ca nu trebuie sa existe, in momentul de fata, concluzii pana cand nu se finalizeaza Codul administrativ", a declarat marti ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, la Parlament.

Plenul Senatului a adoptat luni propunerea legislativa privind Codul administrativ al Romaniei, printre prevederi regasindu-se si introducerea pensiilor speciale pentru alesii locali, care vor fi suportate din bugetul de stat.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 85 de voturi "pentru", 11 abtineri si 21 de voturi "impotriva". Senatul a fost prima camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Sursa : www.mediafax.ro