Romania s-a aliniat prevederilor europene privind protectia muncitorilor. Doua directive europene, transpuse integral in legislatia nationala

Guvernul a aprobat joi transpunerea în legislaţia naţională a două Directive europene, una pentru actualizarea listei medicamentelor şi echipamentelor medicale de la bordul navelor sub pavilion românesc, iar cea de-a doua pentru îmbunătăţirea continuă a protecţiei lucrătorilor la locul de muncă.

Guvernul a aprobat joi doua acte normative in vederea transpunerii integrale in legislatia nationala a doua Directive europene, una dintre ele necesara pentru actualizarea listei medicamentelor si echipamentelor medicale de la bordul navelor care navigheaza sub pavilion romanesc, iar cea de-a doua pentru imbunatatirea continua a protectiei lucratorilor la locul de munca, anunta Ministerul Muncii.

Astfel, pentru transpunerea integrala a Directivei (UE) 2019/1834, Guvernul a modificat HG nr.1007/2006, in scopul introducerii de noi medicamente si echipamente medicale pe lista celor prevazute in prezent pentru aprovizionarea si dotarea medicala a fiecarei nave care arboreaza pavilion romanesc, dar si pentru eliminarea celor care nu mai sunt de actualitate.

A doua Hotarare aprobata de Executiv modifica si completeaza HG nr.1048/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca, in vederea transpunerii Directivei (UE) 2019/1832. Modificarile aduse HG nr.1048/2006 vizeaza adaptari de natura pur tehnica, in vederea protectiei lucratorilor, ca politica de imbunatatire continua a conditiilor de munca, asumata de Romania in calitate de stat membru al UE.

Sursa : www.mediafax.ro