O tara din Uniunea Europeana interzice de luni accesul romanilor, in urma cresterii numarului de cazuri de coronavirus

Guvernul lituanian a decis, vineri, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România, în contextul evoluţiei COVID-19, potrivit unui comunicat transmis, vineri seara, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Guvernul lituanian a hotarat ca, incepand din data de 13 iulie 2020, sa interzica accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidentii din Romania.

Masurile au fost luate in urma reevaluarii saptamanale bazate pe evolutia situatiei epidemiologice din Romania.

,,Sunt exceptate de la aceasta masura persoanele care tranziteaza teritoriul Republicii Lituania pentru intoarcerea in tara de resedinta, precum si alte categorii specifice de persoane, potrivit informatiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania -https://urm.lt/default/en/important-covid19", a transmis, vineri seara, MAE.

CITESTE AICI: LISTA tarilor care interzic accesul romanilor sau impun carantina la sosire

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice +370 68573238.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet , , si si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia ,,Calatoreste in siguranta" (), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

 

Sursa : www.mediafax.ro