Donald Tusk o sustine pe Ursula von der Leyen in functia de presedinte al Comisiei Europene

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat marţi pe Twitter că susţine propunerea ca Ursula von der Leyen să devină noul preşedinte al Comisiei Europene şi a adăugat că e convins că aceasta va apăra unitatea UE.

,,Sunt un fanatic al unitatii UE. O cunosc de multi ani pe Ursula von der Leyen. Cand spune ca va lupta pentru unitatea si forta Europei, inseamna ca o va face. Si va fi cea mai buna", a scris Tusk pe Twitter.

Presedintele Consiliului European a mai avut declaratii de sustinere pentru Ursula von der Leyen. ,,Este un candidat excelent pentru presedintia Comisiei, un prieten al Europei Centrale si de Est, dedicata protejarii statului de drept, cu viziunea de a mentine Uniunea Europeana unita", a declarat Tusk saptamana trecuta, in urma unei intalniri cu von der Leyen.

Parlamentarii europeni decid marti, prin vot, daca politicianul german Ursula von der Leyen va prelua functia de presedinte al Comisiei Europene. Pentru a prelua functia, acesta trebuie sa obtina o majoritate de 374 din 747 de voturi. Votul va avea loc la ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei).

Sursa : www.mediafax.ro