07 apr 2021 - UE

Xi Jinping spera ca UE sa evalueze "independent" abordarea fata de China

Uniunea Europeana trebuie sa obtina "autonomie strategica in adevaratul sens" si sa evalueze "independent" abordarea fata de China, a afirmat presedintele chinez, Xi Jinping, intr-o conversatie cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, informeaza site-ul Politico.eu.

"In momentul de fata, relatiile China-UE se confrunta cu noi oportunitati pentru dezvoltare, dar si cu diverse provocari. Dezvoltarea Chinei reprezinta o oportunitate pentru Uniunea Europeana", a afirmat Xi Jinping, conform postului chinez CCTV.

"Speram ca Uniunea Europeana va face in mod independent evaluarea corecta si ca va obtine autonomie strategica in adevaratul sens", a subliniat Xi Jinping.

Presedintele Chinei a manifestat disponibilitatea de a continua colaborarea cu firmele germane si a indemnat Berlinul sa nu impuna sanctiuni firmelor chineze. "In ultimii cinci ani, China a fost principalul partener comercial al Germaniei. Speram ca Germania va mentine deschiderea si va extinde cooperarea intre companiile din tarile noastre", a insistat Xi Jinping.

Sursa : www.mediafax.ro