22 sep 2022 - UE

Viktor Orban nu vrea prelungirea sanctiunilor UE impotriva Rusiei in 2023

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a semnalat intenţia de a nu prelungi sancţiunile împotriva Rusiei după luna decembrie, precizând că va prezenta poziţia sa Uniunii Europene, în contextul relaţiilor bune dintre Budapesta şi Moscova.

In cursul unei reuniuni a formatiunii Fidesz (centru-dreapta) in Balatonalmadi, Viktor Orban a declarat ca sanctiunile antiruse aplicate de "birocratii de la Bruxelles" ca reactie la invazia in Ucraina genereaza inflatie si probleme economice semnificative. "Sanctiunile cauzeaza probleme economice, criza energetica si inflatie", a afirmat Viktor Orban, conform publicatiei Magyar Nemzet, citata de revista Der Spiegel.

Premierul Ungariei a notat ca va exista in noiembrie o oportunitate de revizuire a sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana, semnaland ca el nu mai vrea prelungirea masurilor impotriva Rusiei dupa luna decembrie.

"Sanctiunile Bruxellesului au impins Europa intr-o criza energetica", a comentat Viktor Orban intr-un mesaj postat pe Facebook, conform agentiei Reuters.

Viktor Orban mentine relatii foarte bune cu Administratia Vladimir Putin, in pofida sanctiunilor masive impuse de Uniunea Europeana Rusiei din cauza invaziei in Ucraina.

In contextul deciziei presedintelui rus, Vladimir Putin, de a activa mobilizarea partiala a rezervistilor, ministrii de Externe din tarile Uniunii Europene au discutat despre impunerea unor noi sanctiuni contra Rusiei. "Vom analiza noi masuri restrictive si le vom decide", a declarat Josep Borrell Fontelles, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe si Politici de Securitate, aflat la New York pentru reuniunea Adunarii Generale ONU.

Sursa : www.mediafax.ro