22 iul 2021 - UE

Viktor Orban nu renunta, in ciuda criticilor din UE. Ungaria a anuntat cand va avea loc referendumul privind controversata lege anti-LGBT

Saptamana trecuta, Comisia Europeana a initiat actiuni in justitie cu privire la modificarile aduse legilor privind educatia si protectia copilului in Ungaria.

"Pentru Ungaria, exista mult mai multe argumente in favoarea ramanerii in Uniunea Europeana decat impotriva acesteia. Aderarea la UE a fost decizia corecta, a fost in interesul nostru national", a spus Gergely Gulyas, seful de cabinet al lui Orban, intr-un briefing de stiri.

El a spus insa ca Ungaria are dreptul sa ia decizii pe cont propriu cu privire la aspecte in care nu a predat autoritatea institutiilor UE.

Intrebata de referendum, Comisia Europeana a declarat ca nu interfereaza in metodele alese de statele membre de elaborare a politicilor, desi a considerat masura una discriminatorie.

Masurile, care au fost contestate de comunitatea LGBT, interzic utilizarea materialelor care "promoveaza homosexualitatea si schimbarea de gen" in scoli, aparent ca o masura de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Sursa : www.mediafax.ro