16 oct 2020 - UE

Unul dintre cele mai utilizate antibiotice in pandemie in tarile UE va fi livrat de producatorul roman Antibiotice Iasi

Producătorul român Antibiotice Iaşi a câştigat o licitaţie organizată de Comisia Europeană pentru asigurarea stocurilor necesare pentru al doilea val al pandemiei şi va livra, în interval de 12 luni, 2,7 milioane flacoane de AmoxiPlus, unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul infecţiilor asociate Covid19.

Producatorul romanAntibiotice Iasi a castigat o licitatie organizata de Comisia Europeana pentru asigurarea stocurilor necesare pentru al doilea val al pandemiei si va livra, in interval de 12 luni, 2,7 milioane flacoane de AmoxiPlus, unul dintre cele mai utilizate antibiotice in tratamentul infectiilor asociate Covid19.

"Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa faca ceea ce stie mai bine. Antibiotice pune la dispozitia Europei un produs strategic de maxima importanta pentru tratamentul infectiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitatia cu un pret de bun simt, de 1.19 euro/flacon, oferind tarilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infectiilor bacteriene si nu numai", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

El a precizat ca livrarile se vor efectua avand in vedere in primul rand acoperirea nevoii de medicamente antiinfectioase pentru pacientii din Romania.

Amoxicilina cu acid clavulanic, alaturi de piperaciclina cu tazobactam, reprezinta principalele produse recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii in tratamentul antiinfectios.

Castigarea licitatiei a presupus obtinerea unui punctaj maxim prin indeplinirea cumulativa a patru conditii esentiale: calitate, termen valabilitate, pret, rapiditate/promtitudine in livrare.

Antibiotice este singura companie farmaceutica din Romania care detine un flux de productie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat in 1955. Produs de peste 30 de ani, acest antibiotic de generatie superioara este vandut de Antibiotice Iasi in spitalele din Romania, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

Compania a facut la inceputul lunii iulie primele livrari pentru cele doua medicamente antiinfectioase injectabile folosite in tratamentul asociativ al COVID-19, destinate spitalelor din Marea Britanie si SUA.

In 2019, producatorul de medicamente a inregistrat o cifra de afaceri de 390 milioane lei, un plus de aproape 7% fata de anul anterior, cand a obtinut afaceri de 365 milioane lei. Antibiotice Iasi are 359 mil. lei capitalizare, iar compania este detinuta majoritar de statul roman, prin Ministerul Sanatatii, care are 53% din actiuni, in timp ce SIF Oltenia detine 18,9% din capitalul social.

Sursa : www.mediafax.ro