21 nov 2021 - UE

,,Un razboi hibrid impotriva UE". Premierul Poloniei: Criza migrantilor este cea mai mare amenitare pentru UE din ultimele decenii

Tarile europene il acuza pe Lukasenko ca aduce fluxurile de migranti in incercarea de a pune presiune asupra UE ca un raspuns la sanctiunile impuse regimului dictatorial. Intr-un interviu acordat pentru BBC, Lukasenko nu a negat ca tara sa ii ajutau pe migranti sa ajunga la granita poloneza.

Morawiecki a lansat duminica un videoclip, intitulat ,,#WeDefendEurope", in care il acuza pe Lukasenko ca profidand de sprijinul presedintelui rus Vladimir Putin purtata un razboi hibrid impotriva UE.

,,Vreau sa va asigur ca Polonia nu va ceda santajului... Sa ramanem impreuna, sa aparam Europa", a spus Morawiecki.

Morawiecki se afla intr-un tur european pentru a sustine problema Polonia. El spune ca si amenintarile din Belarus privind intrerupera livrarilor de gaz catre Europa fac parte din acest razboi hibrid, relateaza Politico.

Prim-ministrul polonez viziteaza zilele acestea Lituania si Letonia pentru a se intalni cu omologii sai si a discuta situatia de la frontiera. El planuieste sa viziteze si alte capitale europene in saptamanile urmatoare.

Sursa : www.mediafax.ro