15 sep 2021 - UE

UE va investi in blockchain si in infrastructura de prelucrare a datelor

Uniunea Europeană va investi în blockchain, infrastructura de prelucrare a datelor, cât şi în proiecte de computerizare de înaltă performanţă, ca parte a unui efort de câteva miliarde de euro prin care se urmăreşte dezvoltarea mediului tech din interiorul blocului comunitar, transmite Bloomberg.

Proiectele, care vor fi organizate de-a lungul tarilor UE, vin ca urmare a masurilor regionale de productie de semiconductori, dupa ce penuria globala de cipuri a incetinit operatiunile grupurilor auto din toata lumea.

Comisia Europeana nu a oferit detalii cu privire la sumele ce vor fi investite in fiecare segment.

Aproape o cincime din planul de recuperare al Uniunii, in valoare de 750 de miliarde de euro, va merge catre dezvoltarea tehnologiilor digitale, sector care ,,va marca" regiunea, conform declaratiilor lansate de Ursula von der Leyen, presedintele organului executiv al UE.

Oficialii Uniunii intentioneaza ca fondurile sa mearga pana in 2030 catre urmatoarele sectoare:

Infrastructura de prelucrare a datelor Procesoare cu consum redus de energie Comunicatii 5G Proiecte de computerizare de inainta performanta Comunicare cuantica securizata Administratie publica Servicii blockchain Inovatii digitale Investitii in aptitudinile digitale ale cetatenilor UE

Sursa : www.mediafax.ro