17 nov 2023 - UE

UE opreste conducta cu bani a lui Musk: publicitatea pe X, blocata din cauza ,,discursului instigator la ura"

Comisia Europeană a transmis serviciilor sale să înceteze publicitatea pe platforma de socializare X, fostul Twitter, a lui Elon Musk, după o creştere a dezinformării şi a discursurilor de incitare la ură.

"Am observat o crestere alarmanta a dezinformarii si a discursului instigator la ura pe mai multe platforme de socializare in ultimele saptamani, iar X este cu siguranta destul de afectata", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Johannes Bahrke, conform AFP.

"Prin urmare, am sfatuit serviciile sa se abtina de la publicitate, in aceasta etapa, pe platformele de socializare in cauza, unde avem temeri ca informatiile noastre apar intr-un context nepotrivit."

Bahrke a precizat ca doar X a fost afectat pana acum si ca aceasta masura vizeaza publicitatea si nu inseamna abandonarea platformei de catre conturile Uniunii Europene.

Ordinul Comisiei Europene vine dupa ce luna trecuta a lansat o investigatie asupra X pentru a afla daca a permis raspandirea dezinformarii in legatura cu conflictul dintre Israel si Gaza.

Ancheta a fost una dintre numeroasele verificari lansate de Bruxelles impotriva gigantilor de internet, in temeiul noii legi europene privind serviciile digitale (DSA), care le impune acestora sa ia masuri drastice impotriva continutului considerat ilegal.

De asemenea, demersul Comisiei vine ca urmare a intrebarilor legate de presupusa utilizare a publicitatii directionate pe X pentru a promova o propunere legislativa menita sa oblige platformele si serviciile de mesagerie sa detecteze imaginile cu abuzuri asupra copiilor.

Sursa : www.mediafax.ro