21 nov 2023 - UE

UE: Nu sunt dovezi ca banii UE ar fi ajuns la organizatia terorista Hamas

Analiza ajutoarelor acordate palestinienilor din partea UE nu a scos la iveală dovezi că banii ar fi ajuns la organizaţia teroristă Hamas, spune vicepreşedintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Comisia Europeana a declarat marti ca o analiza a ajutoarelor sale pentru dezvoltare acordate palestinienilor nu a gasit nicio dovada potrivit careia fondurile au ajuns la Hamas si ca programul sau va continua fara intarziere, noteaza Reuters.

"Analiza nu a gasit niciun indiciu ca banii UE ar fi adus beneficii directe sau indirecte organizatiei teroriste Hamas", a declarat vicepresedintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat ca aceasta analiza a fost necesara in urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

"Aceasta evaluare a confirmat faptul ca masurile de protectie in vigoare sunt eficiente. In prezent, se lucreaza la conceperea viitorului nostru sprijin pentru palestinieni, avand in vedere situatia in schimbare si inca in evolutie", a declarat aceasta.

Sursa : www.mediafax.ro