23 ian 2023 - UE

UE nu poate cataloga organizatie terorista Gardienii Revolutiei din Iran fara o decizie judiciara

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a transmis luni Parlamentului European că Gardienii Revoluţiei din Iran nu pot fi catalogaţi organizaţie teroristă fără o decizie a unei instanţe judiciare.

Parlamentul European a cerut ca Uniunea Europeana sa catalogheze Gardienii Revolutiei din Iran drept entitate terorista, din cauza actiunilor de reprimare a protestelor si ca reactie la furnizarea de drone militare Rusiei. Parlamentul European nu poate lua decizii fara Consiliul Uniunii Europene. In cazuri controversate, este necesara chiar o pozitie a Curtii de Justitie a UE.

Josep Borrell Fontelles afirma ca in acest caz este necesara o decizie a unei instante judiciare. "Acest lucru nu poate fi decis fara o instanta, fara a exista mai intai o decizie judiciara. Nu poti spune ca te consider terorist pentru ca nu te plac", a argumentat Borrell, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului UE pentru Afaceri Externe, potrivit agentiei Reuters.

Sursa : www.mediafax.ro