02 iun 2020 - UE

UE este "consternata" de moartea lui George Floyd si condamna utilizarea excesiva a fortei

Uniunea Europeana s-a declarat "socata" si "consternata", marti, de moartea afro-americanului George Floyd in timp ce era imobilizat de politie, condamnand utilizarea excesiva a fortei de catre politie in Statele Unite, informeaza cotidianul Le Figaro.

"Aici, in Europa, la fel ca si populatia din Statele Unite, suntem socati si consternati de moartea lui George Floyd. Cred ca toate societatile trebuie sa ramana vigilente in privinta utilizarii excesive a fortei de catre autoritatile de ordine publica. Toate vietile conteaza, inclusiv cele ale persoanelor de culoare", a declarat Josep Borrell, Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politici de Securitate.

In numeroase orase din Statele Unite au loc proteste violente fata de moartea unui barbat de culoare, George Floyd, in timp ce era imobilizat de politisti in orasul Minneapolis.

Un agent de politie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crima si omor din culpa in cazul mortii lui George Floyd. Alti trei politisti ar putea fi inculpati in acest caz.

Sursa : www.mediafax.ro