28 ian 2022 - UE

UE a dat un ultimatum pentru WhatsApp. Trebuie sa explice acest lucru pana la sfarsitul lunii februarie

WhatsApp, unitate a Facebook, a primit termen până la sfârşitul lunii februarie pentru a explica modificările aduse politicii sale de confidenţialitate şi dacă aceasta respectă legislaţia UE privind protecţia consumatorilor, în urma plângerilor formulate de grupurile de consumatori, a anunţat joi Comisia Europeană.

Organizatia Europeana a Consumatorilor (BEUC) si opt dintre membrii sai au inaintat plangeri catre executivului UE si autoritatile europene de protectie a consumatorilor, afirmand ca WhatsApp face presiuni nedrepte asupra utilizatorilor pentru ca acestia sa accepte noua sa politica de confidentialitate, care ii permite sa partajeze anumite date cu Facebook si cu alte divizii din grup.

Comisarul european pentru justitie, Didier Reynders, a declarat ca impartaseste ingrijorarile si ca a cerut WhatsApp sa clarifice politica si daca aceasta respecta legislatia UE privind protectia consumatorilor.

"WhatsApp are termen pana la sfarsitul lunii februarie pentru a reveni cu angajamente concrete privind modul in care va raspunde preocuparilor noastre", a spus acesta intr-o declaratie.

Printre domeniile de ingrijorare se numara informatiile insuficiente pe care utilizatorii le primesc cu privire la noii termeni. De asemenea, Comisia a declarat ca este preocupata de schimbul de date personale ale utilizatorilor intre WhatsApp si terti sau alte divizii din cadrul Facebook/Meta.

"Asteptam cu nerabdare sa explicam Comisiei Europene modul in care protejam confidentialitatea utilizatorilor nostri, in conformitate cu obligatiile noastre in temeiul legislatiei UE", a declarat un purtator de cuvant al WhatsApp pentru Reuters.

Sursa : www.mediafax.ro