13 ian 2022 - UE

Statele Unite ofera asigurari ca nu vor stabili nimic cu Rusia fara acordul UE

Administraţia Joseph Biden a oferit asigurări că Statele Unite nu vor ajunge la niciun acord de securitate cu Rusia fără consultarea Uniunii Europene, afirmă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Am avut o coordonare extrem de stransa cu Statele Unite in ultimele zile", a declarat Josep Borrell Fontelles, conform agentiei Reuters, cu ocazia reuniunii informale a ministrilor UE ai Apararii, desfasurata in orasul francez Brest.

"Avem asigurari ca nu va fi decis si nu va fi negociat nimic fara coordonarea stransa cu Europa si fara participarea europenilor", a subliniat oficialul UE.

Diplomati din Statele Unite si Rusia s-au intalnit luni, in orasul elvetian Geneva, pentru negocieri pe tema stabilitatii strategice. "Am prezentat o serie de idei prin care ambele tari pot actiona in sensul intereselor de securitate si pentru imbunatatirea stabilitatii strategice. Statele Unite au propus o noua intalnire, pentru a discuta mai detaliat aceste teme bilaterale", a declarat, dupa reuniune, subsecretarul de Stat american Wendy Sherman, precizand ca Rusia "nu poate dicta termenii politicilor externe ale altor tari" si nici modul in care se extinde Alianta Nord-Atlantica.

Sursa : www.mediafax.ro