25 mar 2020 - UE

Spania a ajuns la peste 3.400 de decese provocate de coronavirus, cu peste 47.000 de cazuri. Medicii se protejeaza cu saci de gunoi. UE vine in ajutorul Spaniei

Situatia dramatica in spitalele din Spania. Din cauza lipsei de echipamente, medicii au ajuns sa se protejeze cu impermeabile si cu pungi de plastic. In Getafe, personalul medical transforma sacii de gunoi in halate.

Un ajutor important pentru Spania vine de la Uniunea Europeana, care a demarat achizitia echipamentelor de protectie pentru cadrele medicale.

,,Nu sunteti singuri. In doua saptamani, mastile de protectie, manusile, costumele de protectie si ochelarii vor ajunge in spitalele voastre", spuneUrsula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene.

?? Queridos espanoles, mi apoyo y animo a todos los que estais sufriendo esta terrible crisis. No estais solos: The ??works tirelessly to help you: Soon ?,?, overalls, goggles will reach ?, followed by ventilators+testing kits. EUR 20bn of state aid will save jobs & companies.

-- Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

In ultimele 24 de ore, 738 de oameni au murit, si 7.937 de cazuri noi au fost confirmate. Spania a depasit astfel China la numarul de decese. Iar lucruile merg spre mai rau.

Seful Guvernului Cataloniei, Quim Torra, a avertizat ca, probabil, varful contagiunii in comunitate va avea loc abia la sfarsitul lunii aprilie si ca declinul infectiilor va veni in iunie.

Sursa : www.mediafax.ro