24 nov 2022 - UE

Rusii ataca pe toate fronturile: hackerii de la Killnet au lovit Parlamentul UE

Lovitură primită de Strasbourg în ziua în care a aprobat o rezoluţie care defineşte Rusia drept „un stat care foloseşte mijloace teroriste”, asta după ce, în trecut, gruparea de hackeri vizase mai multe site-uri web instituţionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.

Un atac de tip hacker a lovit site-ul web al Parlamentului European chiar in ziua in care Camera de la Strasbourg a aprobat o rezolutie care defineste Rusia drept ,,un stat care foloseste mijloace teroriste" si solicita UE sa izoleze diplomatic Moscova.

Unele pagini ale portalului web al institutiei au devenit inaccesibile mai mult sau mai putin de la ora pranzului, iar informaticienii s-au pus imediat pe treaba. Atacul a fost revendicat de Killnet, grupul de hackeri pro-rusi care in trecut vizase deja diverse site-uri web institutionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.

Purtatorul de cuvant al Parlamentului, Jaume Duch, a confirmat ca accesibilitatea la site a fost limitata ,,din cauza nivelurilor ridicate de trafic din retea externa". Institutia a facut cunoscut ca ,,echipa Parlamentului European lucreaza pentru a rezolva aceasta problema cat mai curand posibil".

La inceputul dupa-amiezii, in cladirea Parlamentului din Strasbourg, unde se desfasoara sedinta plenara, au existat si probleme de acces la reteaua wi-fi, dar, conform analizelor, aceasta problema nu ar fi legata de atacul de pe site.

Sursa : www.mediafax.ro