23 feb 2021 - UE

Romania sprijina, alaturi de UE, Slovacia si Serbia in lupta impotriva COVID-19

Ţările Uniunii Europene, printre care şi România, sprijină transferul de echipe medicale către Slovacia şi oferă ajutor Serbiei, a anunţat marţi Comisia Europeană.

,,UE coordoneaza trimiterea unei echipe medicale in Slovacia pentru a sprijini tratamentul intensiv al pacientilor care sufera de COVID-19, in urma unei solicitari adresate prin intermediul mecanismului de protectie civila al UE. Romania a oferit deja o echipa de 5 medici si 9 asistenti medicali, specializati in terapie intensiva", se arata in comunicatul CE.

De asemenea, UE va trimite in Serbia 600.000 de masti de protectie FFP2 si 650.000 de perechi de manusi din rezerva medicala rescEU gazduita in Grecia.

,,As dori sa multumesc Romaniei pentru trimiterea unei echipe medicale care sa sprijine tratamentul pacientilor cu COVID la Bratislava, actionand in spiritul solidaritatii la nivelul UE. De asemenea, mastile si manusile de protectie trimise in Serbia din rezerva rescEU vor contribui la protejarea personalului medical care lupta impotriva COVID-19 in aceasta tara", a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

De la inceputul pandemiei de coronavirus, Comisia a ajutat 13 state membre ale UE si state participante prin intermediul mecanismului de protectie civila si prin intermediul rescEU.

Sursa : www.mediafax.ro