23 sep 2021 - UE

Romania risca sa devina focarul Covid al Europei. Tataru: tara noastra ar putea fi bagata in carantina de UE

Nelu Tataru avertizeaza ca ,,restrictiile nu vor intarzia sa apara", pentru ca, in timp ce restul Uniunii Europene se grabeste sa-si imunizeze populatia pentru a se pune la adapost de cazurile grave de Covid, in Romania ,,mergem pe aceleasi discutii antivaccinare, bagatelizam tot ce inseamna pandemie".

Nelu Tataru, fost ministru al Sanatatii. afirma ca pandemia nu se va incheia inainte sa imunizam si noi 60-70% din populatie. Dar, in ritmul actual, tinta va fi atinsa abia in 2023.

,,State europene, prin introducerea unor restrictii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi in aceste momente mergem pe aceleasi discutii antivaccinare, bagatelizam tot ce inseamna pandemie (...)

Vedeam un studiu din Danemarca, tara care ajunsese la 72% rata de vaccinare, si isi faceau griji de ceilalti comunitari, romanii si bulgarii, care ar putea sa intretina aceasta pandemie. Sunt discutii si sunt studii pe care fiecare stat si le face, dar restrictiile nu vor intarzia sa apara", a comentat Tataru.

Sursa : www.mediafax.ro