24 iun 2018 - UE

Reuniune a liderilor unor state UE pe tema modalitatilor de limitare a imigratiei. Angela Merkel: Putem gasi o balanta rezonabila

Lideri ai unor state din cadrul Uniunii Europene s-au reunit duminică, la Bruxelles, pentru a discuta modalităţi de limitare a imigraţiei şi de echilibrare a sarcinilor în gestionarea acestei probleme la nivelul Blocului comunitar.

"Discutiile vor viza, in mare parte, protejarea frontierelor externe si reducerea imigratiei ilegale in Europa. Va exista o discutie si despre migratia secundara, despre modalitati de a ne trata corect in cadrul sistemului Schengen, despre modul in care putem gasi o balanta rezonabila", a declarat, in momentul sosirii la reuniune, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, supusa presiunilor interne pentru combaterea imigratiei.

"Vom purta aceasta discutie aici in perspectiva reuniunii Consiliului European. Dar stim ca, din nefericire, la Consiliul European nu vom identifica o solutie completa la problema imigratiei. De aceea, vor exista acorduri bilaterale si trilaterale, modalitati de a ne ajuta unii pe altii fara a astepta intotdeauna un raspuns din partea celor 28 de tari (...)", a precizat Angela Merkel, citata de site-ul agentiei Reuters.

"Ne aflam aici pentru a prezenta propunerea Italiei, o propunere italiana complet noua bazata pe o noua paradigma in problema imigratiei. Este numita Strategie multilaterala europeana pentru migratie", a afirmat, la randul sau, premierul Italiei, Giuseppe Conte.

"Ne aflam aici pentru o reuniune de lucru inaintea summitului Consiliului European programat saptamana viitoare, un moment important pentru Uniunea Europeana, pentru Europa", a spus presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

Sursa : www.mediafax.ro