21 sep 2022 - UE

Razboiul din Ucraina, ziua 211. Mobilizarea militara ceruta de Putin i-a scos pe rusi pe strazi / Revolta, suprimata in stil sovietic: peste 1.000 de arestari / UE anunta un nou set de sanctiuni, dupa amenintarile nucleare ale sefului de la Moscova

UPDATE 00:00 Von der Leyen: ,,Cea mai recenta miscare a lui Putin necesita noi sanctiuni"

Ultima decizie a presedintelui rus Vladimir Putin cere o noua runda de sanctiuni UE impotriva Moscovei, a afirmat presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat intr-un interviu pentru CNN.

,,Presedintele Putin isi arata acum slabiciunea, pentru ca vedem ca incearca sa mobilizeze personal mai putin instruit, mai putin experimentat, mai putin motivat si vrea sa demareze referendumuri farsa pe pamantul suveran al Ucrainei. Asa ca cred ca acest lucru necesita din nou sanctiuni din partea noastra", a spus von der Leyen.

Sefa Comisiei Europene sustine ca masurile restrictive aprobate pana acum au efect, ,,chiar musca". Intrebata de Christiane Amanpour despre retorica nucleara a presedintelui rus, von der Leyen a raspuns: ,,Putin are arme nucleare, acesta este un fapt, dar nu vom ceda niciodata santajului".

UPDATE 23.30 Ovd-Info: peste 1300 de arestari pentru proteste impotriva mobilizarii partiale

,,In 21 septembrie 2022, ora 22:42 (ora locala, n.red.), peste 1311 persoane au fost deja arestate in 38 de orase", se arata pe site-ul ONG-ului Ovd-Info.

Rusii au iesit pe straza in zeci de orase din tara, scandand ,,Putin in transee".

Sursa : www.mediafax.ro