15 mar 2019 - UE

Rares Bogdan, dupa ce i-a facut ticalosi pe liderii UE acum 3 ani: Suntem datori sa nu repetam greselile

Rareş Bogdan, cel care deschide lista PNL la europarlamentare, îi critica în urmă cu trei ani pe liderii europeni, spunând despre aceştia că sunt „ticăloşi şi mincinoşi”, când vine vor a de politicile de securitate. Jurnalistul spune acum, pentru MEDIAFAX, că nu se dezice de convingerile sale.

,,Nu ma dezic de trairile si convingerile mele. Le-am exprimat intr-un moment oribil cand la Nisa, de Ziua Frantei, un nebun a intrat cu un camion in multimea care sarbatorea pe Promenade des Anglais si a ucis 86 de oameni. 10 erau copii. Europa trebuie sa redevina un continent sigur, este casa noastra si avem datoria sa o aparam. Liderii europeni au gresit cand au subestimat ura. Dar suntem oameni rationali si invatam din greseli. Greselile ne umanizeaza. Suntem datori sa nu le repetam, daca ne pasa de siguranta copiilor pe care i-am adus pe lume. Liderii Europei sunt obligati sa reuseasca sa-si protejeze cetatenii, iar scaderea atacurilor teroriste din ultima perioada arata ca s-au speriat suficient de tare incat sa actioneze. Uniunea Europeana este puternica daca ramane unita si este in stare sa evalueze riscurile fara sa puna mai presus castigul de moment, financiar. Daca nu o face, va plati scump, iar banii din conturi nu vor sterge lacrimile copiilor ramasi fara parinti si deznadejdea parintilor ramasi singuri", a declarat Rares Bogdan, pentru MEDIAFAX.

Pe 15 iulie 2016, jurnalistul Rares Bogdan scris pe Facebook ca liderii europeni sunt niste ,,ticalosi" care vor distruge Europa, in numele ,,politically correct".

,,E prea mult! Sunteti niste ticalosi! In numele "politically correct" veti distruge Europa noastra! Nu se poate! Este prea mult! Nu putem, de fiecare data, sa spunem ca nu va exista data viitoare! Nu putem ca de fiecare data doar sa ne plangem mortii si sa ne rugam pentru sanatatea ranitilor! Nu putem sa ne spunem de fiecare data "ce bine ca nu am fost acolo"! Va veni o data cand vom fi acolo noi sau cei pe care-i iubim! Nu se poate doar sa privim si sa suferim in tacere! Cate suflete nevinovate mai trebuie sa plece in ceruri ca sa intelegeti ca trebuie sa actionati?

Dupa masacrul de la Bataclan, exceptionalii luptatori din Legiunea Straina au cerut oficial sa intre ei acolo pentru a termina cu ticalosii! Nu i-ati lasat, in numele lui "politically correct". De atunci au dorit sa intre si alte trupe acolo si ati urlat ca din gura de sarpe ca in realitate vor sa puna stapanire pe Siria si Irak.

Ne anuntati zilnic ca luptati impotriva terorismului, dar tot ce reusiti (aici aveti succes deplin) este sa ne speriati batranii si copiii, nevoiti sa vada soldati in echipament de asalt, vopsiti pe fata, pe uluitorul Champs Elysee, la L'Opera Garnier, pe Oxford Street, Regent Street, in Alexander Platz, pe Via Garibaldi, pe Vittorio Emanuelle, la Galeriile Lafayette, in Piata di Spania, in fata la Scala, la Trinita dei Monti.

(...) Azi, Europa noastra se afla sub teroare! Cetatenii europeni sunt terorizati, sunt paralizati de frica, se intreaba unde vor lovi data viitoare? Se intreaba daca sunt in siguranta cand cumpara piersici, sau cand se roaga, mai ales cand se roaga! Iar voi raspundeti: inca un Consiliu, un summit, un G8, dar ocoliti (nestiinta, intentie criminala, cocaina?), nu atingeti punctul G al terorismului: Statul Islamic, ISIS, Daesh. Chiar ne credeti retardati pe toti? Este evident ca doriti haos in Orientul Mijlociu, va convine asta, stiti ca vine momentul cand va trebui reconstruit, ii vor trebui drumuri, electricitate, internet.

Sunteti niste ticalosi! Niste nenorociti! Si mai ales niste mincinosi!", scria in urma cu trei ani Rares Bogdan, pe Facebook.

Jurnalistul Rares Bogdan este cel care deschide lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

Sursa : www.mediafax.ro