21 sep 2022 - UE

Oficial UE: Putin trebuie oprit sa foloseasca armele nucleare

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru Afaceri Externe, Peter Stano, cere comunităţii internaţionale să facă presiuni asupra lui Putin, pentru a-i opri „comportamentul nesăbuit”.

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, ,,face un pariu nuclear, folosind arme nucleare ca parte a arsenalul sau de teroare. Acest lucru le arata celor care inca mai au indoieli in comunitatea internationala cu privire la intentiile sale cat de departe este dispus sa mearga in agresiunea sa impotriva poporului ucrainean", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene pentru Afaceri Externe, Peter Stano, in cadrul briefing-ului de presa de la Bruxelles.

,,Ceea ce este ingrijorator este ca orice utilizare a armelor nucleare nu ar afecta doar teritoriul in care se desfasoara, ci si teritoriul Ucrainei, al Europei si al Asiei. Ar avea consecinte imprevizibile pentru intreaga lume. Comunitatea internationala ar trebui sa fie unita in a face presiuni asupra lui Putin, pentru a opri acest comportament nesabuit.

Este un subiect care este in prezent in discutie de lideri la Adunarea Generala a ONU", a afirmat oficialul Ucraina, conchide el, ,,poarta un razboi legitim pentru autoaparare", iar UE il va sprijini ,,atat timp cat va fi necesar".

Sursa : www.mediafax.ro