11 ian 2022 - UE

Normele UE privind ajutoarele pentru fermieri, pescari si padurari

Comisia Europeană anunţă că aşteaptă să primească observaţii cu privire la revizuirea normelor UE privind ajutoarele de stat pentru sectoarele agricol, forestier şi pescăresc.

Comisia Europeana invita toate partile interesate sa isi prezinte observatiile cu privire la normele revizuite propuse privind ajutoarele de stat pentru sectoarele agricol, forestier si pescaresc.

Scopul revizuirii propuse este de a alinia normele actuale la prioritatile strategice actuale ale UE, in special la politica agricola comuna, la politica comuna in domeniul pescuitului, precum si la Pactul verde european.

,,Propunerile de astazi vizeaza sa asigure faptul ca normele noastre privind ajutoarele de stat pentru sectoarele agricol, forestier si pescaresc sunt adecvate pentru tranzitia verde. Normele revizuite vor facilita furnizarea mai rapida a finantarilor de catre statele membre, fara a cauza denaturari nejustificate ale concurentei pe piata unica. Incurajam toate partile interesate sa ne transmita punctele lor de vedere", a declarat Margrethe Vestager, responsabila cu politica in domeniul concurentei.

Statele membre si alte parti interesate pot raspunde la consultare pana la 13 martie 2022.

Sursa : www.mediafax.ro