24 feb 2021 - UE

Noi probeleme in livrarea vaccinului AstraZeneca. Compania ar fi informat UE ca va livra sub jumatate din dozele promise in al doilea trimestru

AstraZeneca a informat Uniunea Europeană că se aşteaptă să livreze mai puţin de jumătate din vaccinurile Covid pe care a fost contractată să le furnizeze în al doilea trimestru, a declarat marţi un oficial al UE pentru Reuters.

Contactata de Reuters, AstraZeneca nu a negat ceea ce a spus oficialul, insa intr-o declaratie la sfarsitul zilei se spunea ca compania se straduieste sa creasca productivitatea pentru a livra cele 180 de milioane de doze promise.

Deficitul preconizat, care nu a fost raportat anterior, urmeaza unei reduceri semnificativa a aprovizionarii in primul trimestru si ar putea afecta capacitatea UE de a-si indeplini obiectivul de vaccinare a 70% dintre adulti. pana in vara.

Oficialul UE, care este direct implicat in discutii cu producatorul anglo-suedez, a declarat ca compania a spus blocului in timpul intalnirilor interne ca ,,va livra mai putin de 90 de milioane de doze in al doilea trimestru".

Contractul AstraZeneca cu UE, care a fost dezvaluit saptamana trecuta, a aratat ca compania s-a angajat sa livreze 180 de milioane de doze blocului de 27 de natiuni in al doilea trimestru.

Sursa : www.mediafax.ro