27 mai 2022 - UE

Mobilizare in 10 orase mari, pentru a cere intrarea Ucrainei in UE. Bucurestiului nu e pe lista

Mitinguri de susţinere vor avea loc mâine, 28 mai, în importante oraşe din Europa.

Miscarea cetateneasca paneuropeana EUMANS - infiintata de activistul politic Marco Cappato - impreuna cu comunitatile ucrainene legate de organizatia neguvernamentala Promote Ukraine, vor fi protagonisti pe 28 mai, de la ora 14.30, intr-o demonstratie simultana in 10 tari europene, orase care sa ceara Ucrainei sa adere la UE prin strangerea de semnaturi pe apelul EUkraine Now, inaintea Consiliului European din iunie.

,,Bruxelles, Berlin, Paris, Viena, Helsinki, Nicosia, Luxemburg, Praga, Milano, Roma, Napoli, Varsovia si Ljubljana. Aici, cetatenii din toata Europa cer impreuna aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana si drepturi de cetatenie pentru ucraineni.

De altfel, in cateva saptamani, Consiliul European va lua o pozitie cu privire la solicitarea facuta de guvernul ucrainean. Acum, cand Comisia Europeana a inceput procesul tehnic de aderare si Parlamentul European a votat o rezolutie in favoarea acestei extinderi, reuniunea Consiliului este oportunitatea decisiva pentru a da un impuls drumului de aderare. Semnaturile stranse vor fi predate sefilor de stat si de guvern cu ocazia Consiliului European in vederea intalnirii din 23 iunie de la Bruxelles", se arata in informatia difuzata de miscare.

Sursa : www.mediafax.ro