21 ian 2022 - UE

Ministrul Mediului: Directivele UE nu trebuie sa afecteze negativ populatia Romaniei

Ministrul Mediului Tánczos Barna spune că trebuie găsite soluţii pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbărilor climatice să nu pună o povară excesivă asupra populaţiei.

,,Directivele UE privind utilizarea lemnului recoltat nu trebuie sa afecteze negativ populatia Romaniei. Trebuie sa gasim solutii pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbarilor climatice si realizarea unei economii cu emisii zero sa nu puna o povara excesiva asupra populatiei, ci sa ne creeze oportunitati", sustine ministrul intr-o postare de vineri seara pe Facebook.

El spune ca, in Romania, aproximativ 3 milioane de locuinte sunt incalzite cu lemn de foc, iar in aceste conditii trebuie sa se tina cont de specificul local si national al fiecarui stat.

Tanczos Barna spune ca a vorbit despre faptul ca protejarea grupurilor vulnerabile ridica provocari, in special in tari precum Romania, unde veniturile sunt sub media UE, la lucrarile Consiliului Informal de Mediu, care a avut loc in ultimele doua zile in Franta.

Acesta a mai abordat teme care au vizat tranzitia spre o agricultura ecologica, implementarea Strategiei UE privind chimicalele, dar a avut si interventii pe tema produselor importate asociate defrisarilor.

Sursa : www.mediafax.ro