15 sep 2019 - UE

Ministrul britanic pentru Brexit: Se fac progrese in ceea ce priveste acordul pentru iesirea Marii Britanii din UE

Marea Britanie face progrese în ceea ce priveşte încheierea unui acord pentru ieşirea din Uniunea Europeană, dar mai sunt totuşi lucruri semnificative de pus la punct cu oficialii europeni, a anunţat duminică Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, conform Sky News.

,,A fost un volum semnificativ de munca in spatele scenei. Putem vedea o zona finala in ceea ce priveste acordul, dar mai este mult de lucru", a declarat Stephen Barclay.

Stephen Barclay a anuntat ca se va intalni luni cu negociatorul-sef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri ca "nu va fi descurajat de nimeni" sa scoata Marea Britanie din Uniunea Europeana pe data de 31 octombrie si ca este optimist in ceea ce priveste obtinerea unui acord de Brexit.

Boris Johnson urmeaza sa aiba o intalnire cu Jean-Claude Juncker, presedintele in functie al Comisiei Europene, in cadrul careia cei doi oficiali vor discuta si despre iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.

Sursa : www.mediafax.ro