21 sep 2022 - UE

Ministrii de Externe din UE, intrunire de urgenta la New York pentru a analiza amenintarile lui Putin

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană vor avea o reuniune de urgenţă la New York în cursul zilei de miercuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea a sute de mii de ruşi pentru a lupta în Ucraina.

Ministrii de externe se afla la New York pentru reuniunea anuala a liderilor mondiali la Natiunile Unite.

Seful politicii externe a UE, Josep Borell, a declarat ca anuntul lui Putin - care a inclus masuri de anexare a unor portiuni de teritoriu ucrainean si o amenintare de a folosi arme nucleare pentru a apara Rusia - a aratat panica si disperare, conform .

"Ministrii trebuie sa discute aceasta amenintare, sa reitereze sprijinul continuu pentru Ucraina si sa alerteze comunitatea internationala cu privire la situatia inacceptabila in care Putin ne pune pe toti", a declarat Borrell reporterilor.

El a precizat ca ministrii vor discuta despre continuarea sprijinului militar pentru Ucraina si despre alte posibile sanctiuni posibile impotriva Rusiei.

"Este clar ca Rusia vrea sa distruga Ucraina", a spus Borrell. "Nu ne vom lasa intimidati".

Borrell a declarat ca, desi UE sprijina Ucraina, "nu participa la razboi, nu suntem beligeranti". El a declarat ca nu are planuri de a se intalni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, in timp ce amandoi se afla la New York in aceasta saptamana.

Sursa : www.mediafax.ro