28 iul 2021 - UE

Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA in Romania, numit de Joe Biden ambasador al UE

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, l-a desemnat pe Mark Gitenstein, fost ambasador în România, pentru postul de reprezentant al Washingtonului la instituţiile Uniunii Europene, anunţă Casa Albă.

Presedintia SUA a anuntat ca Joseph Biden a facut mai multe nominalizari pentru functii esentiale. Mark Gitenstein a fost nominalizat pentru postul de reprezentant al Statelor Unite Ale Americii la Uniunea Europeana, cu rangul si statutul de ambasador extraordinar si plenipotentiar.

"Mark Gitenstein este avocat senior la firma Mayer Brown LLP si fost ambasador in Romania. A petrecut cea mai mare parte a ultimului deceniu lucrand la proiecte din Europa Centrala si de Est. In calitatea de ambasador, s-a concentrat pe combaterea coruptiei si pe protejarea institutiilor democratice, probleme asupra carora a continuat sa isi concentreze atentia in calitatea de avocat si in colaborarea cu organizatii nonguvernamentale", precizeaza Casa Alba intr-un comunicat.

Senatul SUA va trebui sa confirme numirea lui Mark Gitenstein in functia de ambasador la Uniunea Europeana. Mark Gitenstein a fost ambasador al SUA in Romania in perioada 2009-2012.

Sursa : www.mediafax.ro