15 iun 2019 - UE

MAE lanseaza documentul digital care centralizeaza rezultatele Presedintiei romane a Consiliului UE

Ministerul de Externe a anunţat că a fost lansat „Compendiul Preşedinţiilor Grupului de lucru VISA”, care centralizează echipele fiecărei Preşedinţii rotative din Grupul de lucru VISA într-un singur document digital, precum şi priorităţile, rezultatele concrete şi liniile de acţiune viitoare.

Documentul digital a fost lansat, in cadrul unui seminar care a avut loc vineri, proiect coordonat de Dan Dima, director general al Departamentului Consular in cadrul MAE, anunta ministerul, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

La evenimentul de vineri au participat reprezentanti din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum si ai Secretariatului General al Consiliului si ai Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

,,Compendiul centralizeaza echipele fiecarei Presedintii rotative ale Grupului de lucru VISA intr-un singur document digital, precum si prioritatile initiale, rezultatele concrete pentru fiecare prioritate/proiect in parte si, de asemenea, liniile de actiune viitoare", potrivit sursei citate.

Principalele beneficii ale proiectului sunt, conform sursei mentionate:

- Asigurarea vizibilitatii rezultatelor fiecarei Presedintii;

- Monitorizarea implementarii proiectelor/initiativelor Presedintiei in exercitiu;

- Mentinerea unui contact permanent intre expertii statelor membre pe subiecte referitoare la politica de vize a Uniunii Europene;

- Accesarea si actualizarea facila a documentului.

Sursa : www.mediafax.ro