12 feb 2019 - UE

Iohannis, oficial in Germania, in calitate de reprezentant al statului care detine Presedintia Consiliului UE

Preşedintele Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, la cea de-a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de Securitate de la München- Germania. El deschide seria de dezbateri în calitate de înalt reprezentant al statului care deţine Preşedinţia CUE.

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va participa, in calitate de invitat de onoare, sambata, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a editie a Conferintei internationale de Securitate de la Munchen, Republica Federala Germania.

Presedintele Romaniei va deschide, in calitate de inalt reprezentant al statului care detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alaturi de Cancelarul Federal al Germaniei, doamna Angela Merkel, si de Presedintele Republicii Arabe Egipt, domnul Abdel Fattah Elsisi, in calitate de inalt reprezentant al statului care detine in prezent Presedintia Uniunii Africane", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.

Potrivit sursei citate, agenda actualei editii cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocarilor de securitate, inclusiv privind relatia transatlantica, prioritatile NATO, viitorul proiectului european si cooperarea dintre Uniunea Europeana si NATO.

"Conferinta internationala de Securitate de la Munchen este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneste, inca din 1963, lideri si factori de decizie importanti in materie de securitate si aparare. Conferinta reprezinta un reper esential al dezbaterilor din domeniul securitatii la nivel european si euro-atlantic si permite dezbateri si schimburi de idei informale pe teme care tin atat de actualitate, cat si de perspectiva", se mai arata in comunicatul remis Mediafax.

Sursa : www.mediafax.ro