30 oct 2020 - UE

Inca o tara din UE intra in carantina totala pentru a salva sistemul sanitar de blocaj

Belgia se regaseste din nou in epicentrul dezastrului pandemic, iar pentru a stopa fluxul internarilor in spitale, autoritatile au anuntat vineri o serie de restrictii. Printre acestea se afla inchiderea tuturor magazinelor neesentiale, precum si interzicerea partiala a vizitelor la familie si prieteni.

Scolile vor ramane, de asemenea, inchise timp de doua saptamani. Restrictiile pe timpul noptii erau deja in vigoare, iar barurile si restaurantele au fost inchise inca de la inceputul acestei luni.

Masurile vor intra in vigoare incepand de duminica si vor fi revizuite intr-o luna. Fiecarei familii i se va permite o singura vizita in fiecare saptamana, in timp ce celor care locuiesc singuri li se va permite sa vada o singura persoana. Natiunea de 11 milioane, care gazduieste principalele institutii ale Uniunii Europene si sediul NATO, are a treia cea mai mare rata a mortalitatii cauzata coronavirusului, in urma San Marino si Peru, potrivit datelor Universitatii John Hopkins. Acest lucru, in ciuda faptului ca este una dintre cele mai bogate tari la nivel global si are unul dintre cele mai puternice sisteme de sanatate din Europa. Numarul internarilor zilnice in spital in Belgia se dubleaza la fiecare opt zile. Tara risca sa ramana fara paturi de terapie intensiva disponibile pana la sfarsitul saptamanii viitoare, dupa ce numarul pacientilor cu Covid-19 tratati in unitatile de terapie intensiva a crescut de la 525 pe 21 octombrie, la 1.057 ieri. , cu singura exceptie ca nu s-au inchis scolile.

Sursa : www.mediafax.ro