23 mar 2019 - UE

HAOS la Londra. Cu 6 zile inainte de iesirea Marii Britanii din UE, oamenii au luat cu asalt Parlamentul. TENSIUNEA nu mai poate fi tinuta sub CONTROL

.

Dupa trei ani de dezbateri, inca nu se stie cum, cand sau chiar daca Brexitul se va intampla, pe masura ce Theresa May incearca sa traga o iesire din cea mai grava criza politica din ultimii zeci de ani din Marea Britanie.

May a sugerat, vineri, ca s-ar putea sa nu poata sa treaca saptamana viitoare prin Parlament acordul Brexit. si au anuntat ca presiunea asupra premierului pentru a demisiona creste.

"Este intolerabila situatia in care ne aflam si ma tem ca Theresa este problema", a declarat Anna Soubry, parlamentar pro-UE care a parasit partidul Conservator pentru a se alatura grupului Independent in februarie, pentru BBC TV.

,,Trebuie sa plece"

"Trebuie sa plece si avem nevoie de un prim-ministru temporar care sa poata ajunge la un acord, sa puna tara pe primul loc si sa returneze acest lucru poporului britanic. Pentru asta protestam astazi", a adaugat aceasta.

Protestatarii pro-UE s-au adunat la Marble Arch la marginea parcului Hyde in jurul dupa-amiazei, inainte de a trece prin fata biroul primului ministru de pe Downing Street si a ajunge in fata parlamentului.

Desi nu exista o estimare oficiala a cifrelor, un reporter Reuters a declarat ca zeci de mii de persoane s-au adunat chiar inainte de inceperea oficiala a evenimentului.

Organizatorii sunt increzatori ca marimea multimii nu va depasi un mars similar care a avut loc in luna octombrie, cand sustinatorii au spus ca au participat aproximativ 700.000 de persoane.

Sursa : www.mediafax.ro