25 mai 2022 - UE

Franta spera ca UE va ajunge la un acord pentru oprirea importurilor de petrol din Rusia / "Inca exista posibilitatea ca in zilele urmatoare sa deblocam veto-ul exercitat de Ungaria"

Preşedinţia franceză a Consiliului Uniunii Europene s-a declarat încrezătoare, marţi seară, că s-ar putea ajunge la un acord, în următoarele zile, pentru oprirea importurilor de petrol din Rusia, în contextul opoziţiei exercitate de Ungaria.

"Inca exista posibilitatea ca in zilele urmatoare sa deblocam veto-ul exercitat de Ungaria. Exista diverse optiuni pentru depasirea acestui blocaj", a transmis Palatul Elysee, conform cotidianului Le Figaro.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat marti ca este "foarte improbabil" un acord in urmatoarele zile privind oprirea importurilor de petrol din Rusia, astfel ca recomanda ca tema noilor sanctiuni antiruse sa nu figureze pe agenda summitului UE. "Este foarte improbabil" un acord privind un embargou in privinta importurilor de petrol rus in urmatoarele zile, a declarat Viktor Orban intr-o scrisoare trimisa presedintelui Consiliul European, Charles Michel.

Viktor Orban considera ca, "in lipsa unui consens" la nivelul tuturor statelor UE, ar fi "contraproductiva" o discutie despre al saselea set de sanctiuni contra Rusiei la summitul Consiliului European programat pe 30-31 mai.

Sursa : www.mediafax.ro