07 iun 2023 - UE

Financial Times: UE ar vrea interzicerea echipamentelor Huawei in construirea retelelor 5G

Uniunea Europeană analizează posibilitatea impunerii de interdicţii privind utilizarea de către statele membre a echipamentelor fabricate de companii care generează riscuri asupra reţelelor 5G, printre acestea figurând grupul chinez Huawei, afirmă oficiali citaţi de cotidianul Financial Times.

Decizia ar urma sa fie luata in conditiile preocuparilor oficialilor de la Bruxelles ca unele guverne nationale au o atitudine de ignoranta. Doar o treime dintre statele UE au interzis utilizarea de echipamente Huawei in segmentele esentiale ale retelelor 5G, ignorand recomandarile institutiilor de la Bruxelles.

"Sunt prea putine state care au luat masuri, iar acest lucru evidentiaza vulnerabilitatile securitatii colective a Uniunii Europene", a declarat Thierry Breton, comisarul UE pentru Piata Interna.

Este insa putin probabil ca noile reglementari, care ar putea interzice utilizarea echipamentelor ce genereaza riscuri de securitate, sa intre in vigoare in actuala legislatura europeana, care se incheie in 2024, tinand cont de timpul necesar pentru elaborarea proiectului de catre Comisia Europeana si aprobarea de catre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.

Sursa : www.mediafax.ro