28 iul 2020 - UE

Fakebook da UE in judecata pentru incalcarea vietii private a angajatilor sai

După ce anul trecut producătorul american de cipuri Qualcomm a intentat proces UE pentru practicile sale de colectare a informaţiilor, societatea de social media Facebook acuză autorităţile de reglementare din UE că, în cadrul anchetei antitrust, au adresat întrebări prea ample, care afectează viaţa privată a angajaţilor companiei.

Dupa ce anul trecut producatorul american de cipuri Qualcomm a intentat proces UE pentru practicile sale de colectare a informatiilor, societatea de social media Facebook acuza autoritatile de reglementare din UE ca, in cadrul anchetei antitrust, au adresat intrebari prea ample, care afecteaza viata privata a angajatilor companiei.

UE investigheaza atat modul in care Facebook colecteaza si castiga bani din date, cat si daca activitatea sa din Marketplace (spatiul in care sunt vandute si promovate articole) are un avantaj ilegal fata de rivalii din publicitatea clasica. Ca raspuns la multiplele solicitari de informatii din luna martie, Facebook a furnizat Comisiei Europene 1,7 milioane de pagini de documente, inclusiv e-mailuri interne. UE a facut cereri suplimentare pentru toate documentele care contin anumite cuvinte cheie si expresii, dar, compania de social media sustine ca acesti termeni sunt prea ampli si ar atrage informatii private de la angajatii sai.

Tim Lamb, director si consilier general asociat pentru concurenta la compania Facebook, a declarat ca li se cere ,,sa furnizeze documente predominant irelevante, care nu au nimic de-a face cu investigatiile Comisiei, inclusiv informatii personale extrem de sensibile, cum sunt informatii medicale ale angajatilor, documente financiare personale si informatii private despre membrii de familie ai angajatilor." Acesta considera ca astfel de cereri trebuie sa fie examinate de instantele UE.

Oficialii UE au declarat ca urmeaza procedura normala a anchetelor antitrust si ca nu au avut niciun interes pentru detalii de natura personala, refuzand sa faca comentarii. O audiere ar putea avea loc incepand cu luna septembrie a acestui an.

Sursa : www.mediafax.ro